Houtskeletbouw; snel, licht en duurzaam bouwen | Aannemers Jansen & Vis
Houtskeletbouw

Houtskeletbouw; snel, licht en duurzaam bouwen

Houtskeletbouw wordt toegepast voor de nieuwbouw en uitbreiding van woningen. Het is een bouwmethode waarbij wij vooraf elementen produceren in onze eigen werkplaats en die vervolgens naar de bouwplaats vervoeren. Dit heeft als voordeel dat er op de bouwplaats zelf snel tot montage overgegaan kan worden en dat er dus veel bouwtijd bespaard kan worden. De houtskeletbouw elementen zijn relatief snel te plaatsen en zorgen ervoor dat uw nieuwbouw woning in één of enkele dagen water- en winddicht gemaakt kan worden. Dit geeft vocht bijna geen kans, waardoor er minder kans op krimpscheuren bestaat.

Houtskeletbouw als ecologische keuze

Een argument om voor houtskeletbouw te kiezen is het ecologische aspect. Het gebruik van duurzame en volledig recyclebare basismaterialen maakt houtskeletbouw tot een relatief ecologische bouwmethode. Hout is immers sterk, duurzaam en heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Bovendien staat houtskeletbouw garant voor een prettig binnenklimaat in uw nieuwbouw huis. Het gebruik van ecologische en duurzame materialen en een hoge warmte isolatie zorgen daarvoor.  Doordat bij houtskeletbouw kan worden volstaan met een lichtere fundering dan bij andere bouwmethoden is houtskeletbouw ook financieel aantrekkelijk.

Gedeeltelijke of volledige houtskeletbouw

In Nederland wordt houtskeletbouw vaak toegepast voor de binnenwanden. In ons vochtige klimaat vergen houtskeletbouw buitenwanden relatief veel onderhoud, daarom wordt er vaak gekozen voor buitenmuren van baksteen of stucwerk. Tegenwoordig is er ook veel hout verkrijgbaar waarop verduurzamingsmethodes zijn toegepast, waardoor volledige houtskeletbouw een goede optie is. Aannemers Jansen & Vis adviseert u graag over de toepassing van houtskeletbouw in uw nieuwe woning. Naast nieuwbouw houtskeletbouw is Aannemers Jansen & Vis ook specialist in houtskelet dakopbouw in één dag.

Onze belofte

 • In één of enkele dagen water- en winddicht 
 • Een ecologische en duurzame keuze
 • Prettig leefklimaat en relatief lage energiekosten
 • Goed advies over gedeeltelijke of volledige houtskeletbouw

Relevante projecten

 • Moderne verbouwing woonhuis Aarle-Rixtel | Aannemers Jansen & Vis
  Moderne verbouwing woonhuis Aarle-Rixtel
  Aan de authentieke jaren '20 woning is een moderne aanbouw over twee bouwlagen ...
 • Moderne aanbouw aan appartement in Eindhoven | Aannemers Jansen & Vis
  Moderne aanbouw aan appartement in Eindhoven
  In het Vonderkwartier is aan een appartement op de begane grond een extra living ...