Duurzaam gebouwd en ecologisch bouwen | Aannemers Jansen & Vis
Duurzaam gebouwd

Duurzaam gebouwd

Duurzaam bouwen is feitelijk een verzamelbegrip voor alle bouw en verbouw activiteiten waarbij rekening gehouden wordt met het effect op het milieu. Er wordt gekeken naar de effecten op het milieu tijdens de bouw en tijdens het gebruik van het gebouw. Een gebouw is dus duurzaam gebouwd wanneer er rekening gehouden wordt met de milieueffecten over de gehele levensduur, van ontwerp tot en met de sloop.

Duurzame bouwmaterialen

Een belangrijk onderdeel van duurzaam bouwen is natuurlijk het gebruik van duurzame materialen. De meest duurzame keuze is natuurlijk hergebruik en recycling van bouwmaterialen. Daarnaast kenmerken duurzame bouwmaterialen zich door dat ze weinig energie verbruiken, die lang meegaan en op een milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd. Een bouwwijze waarbij bouwmaterialen niet milieubelastend mogen zijn is ecologisch bouwen.

Duurzame technieken

Naast duurzame bouwmaterialen is het ook belangrijk dat er duurzame technieken toegepast worden die ervoor zorgen dat u kunt besparen op uw energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinige installaties en hoogwaardige isolatie, zodat u vele jaren profiteert van een lage energierekening.  Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van energie uit duurzame energiebronnen. Denk bijvoorbeeld aan wind-, water-, en zonne-energie, zoals de installatie van een zonneboiler, zonnepaneel (pv-paneel) of lucht- en aardwarmtepomp. 

Het comfort van duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is niet alleen een milieubewuste keuze, het geeft ook echt comfort. Een duurzaam gebouwd huis is erg luxe doordat het optimaal geïsoleerd en geventileerd is. In een duurzaam gebouwd huis is er bovendien altijd sprake van een stabiel klimaat. Geen tocht, geen koude trek of koude straling van ramen en muren. Behaaglijk warm in de winter en prettig koel in de zomer. En dat zonder hoge energiekosten. Het perfecte voorbeeld van een comfortabel en duurzaam huis is een passief huis.

Advies over duurzaam bouwen

Wanneer u geïnteresseerd bent in duurzaam bouwen dan adviseert Aannemers Jansen & Vis u natuurlijk graag. Samen met u zetten we de voordelen en nadelen van duurzame bouw op een rij. Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Actueel

  • Vacature ervaren en zelfstandige timmerman | Jansen & Vis Aannemers
    30-05-2018
    Vacature ervaren en zelfstandige timmerman
  • 14-09-2016
    Verkoop tweede fase Hof van Spee in Sevenum van start